LIVET UDEN FOR CAFEEN SKÆRTORSDAG, DEN 13. APRIL 2017

IMG_4927Tekst til billederne kan læses på www.facebook.com/cafetankefryd IMG_4928 IMG_4892 IMG_4902

 

DAGENS GØREMÅL

”Hvad skal I så lave i dag?” Spurgte Kenneth. Selv skulle Kenneth arbejde i det nye hus sammen med sin bror Steffan og sin mor Laila. Laila er super dygtig til at male og Kenneth og Steffan monterer lofter. Det bliver så fint, deres nye hus! Og selv om de har sagt, at huset bliver færdig inden Anemone skal konfirmeres, så er det nok alligevel klar til indflytning om et par måneder.

 

Tilbage til spørgsmålet om, hvad vi skal lave, så var svaret: Passe børn. Købe ind. Lave mad. Aflevere et par gaver. Pakke gave ind til i morgen. Vaske tøj. Gå en tur.

 

Det med at gå en tur, var nu ikke nogen fornøjelse i dag. Det er jo hammer koldt. Hvis vi et kort øjeblik havde tænkt på havearbejde, så blev det i hvert fald ikke i dag.

 

INDKØB

Var bl.a. hos Aksel Månsson. Æg og spændende meltyper, økologisk og glutenfri. Og selvfølgelig friske grøntsager. Vi er vilde med den butik.

 

MAD

Morgenjuice med masser af rødbeder og andet godt. Tomatsuppe og rugbrød med pålæg til pigerne. Anemone piller pålægget af brødet og spiser kun pålægget. Jeg prøver meget pædagogisk at forklare hende, at det hedder PÅLÆG, fordi det skal lægges på brødet. Men……

Vi bagte muffins og æbletærte. Og lavede dej til friskbagte boller i morgen.  Lavede millionbøf med løg, gulerødder, snacks peber og kartoffelmos. Det blev serveret i et stort ovnfast fad. Først millionbøf, derpå kartoffelmos og så en tur i ovnen. Serveres med rødbedetern og en dejlig skål salat. Dessert var æbletærte med is og eller cremefraise. Begge pigerne har levet uden mejeriprodukter i vel efterhånden 7 måneder. Lilje er nu mælketestet og tilsyneladende kan hun nu tåle mælk. Det betyder, hun skal have lidt mælk hver dag. I dag var det så mælk og smør i kartoffelmosen og vistnok lidt fløde i sovsen. OG så var det is til dessert. Det var tilsyneladende ikke det dummeste, Anemone har smagt.

 

GÆSTER

Farmor og farfar/pigernes oldemor og oldefar fra Herning kiggede forbi.  De følger interesseret med i husbyggeriet og pigernes opvækst.

 

TAK

TAK for en dejlig Skærtorsdag. Pas godt på hinanden. Don’t worry – be happy!