KUNST

NY KUNSTUDSTILLING I CAFE TANKEFRYD

Et fotografisk nu, der fremkalder minder

Søndag d. 19. nov. åbner Cafe Tankefryd en ny udstilling med kunstfotograf Britta Egebjerg, der er barnefødt  i Brande. Hun udgav i 2014 fotobogen når himlen vælter ind over land, der tog udspring i hendes mor Anny Egebjerg sygdom og død. Den bog blive afsætter til en ny fuldtidskarriere som kunstfotograf og foredragsholder. Siden 2014 har hun deltaget i en lang række foto-udstillinger og projekter i hele verden. Lige nu deltager hun med værker i Los Angeles på en censureret udstilling.

Serien tiden rammer historien, der vises er skabt i samarbejde med Carshøj i Curiosa, vintage møbler og interiør. Billedserien udgøres af Britta Egebjergs fortæller fotografier og af Carshøj¸ Curiosa’s rammefund, der med kant og patina på en gang bådee udvider og samler fotografiernes liv og fortælling. Tematisk bevæger billederne sig mellem nuet og de erindringsrum vi bærer i os. Britta Egebjerg har i serien bevæget sig fra sit typiske stramt komponerede grafiske sort/hvide udtryk til sanserige farvemættede hverdagsøjeblikke.

For mig passer serien perfekt til Cafe Tankefryd, som jeg betragter som Branditternes dagligstue. Den hjemlige følelse gør mig glad og fotografiernes varme tone og det genkendelige dagligdags i billederne er smukt afstemt med lige præcis dette sted  siger Britta Egebjerg.

Berejste nisser flytter ind

Samme søndag spreder hyggen sig endnu mere i cafeen når Helle Jensen også rykker ind med sine nisser og lader decemberstemningen snige sig ind i på cafeens hylder og gæster. Helle Jensen er kvinden bag de kendte Jensen Nisser, der bl.a. har taget hele vejen til New York sammen med Claus Meyer til hans restaurant der. Jensen Nisserne har ligeledes været til udstillet i Den Gamle By ligesom Helle Jensen har udført specialopgaver for bl.a. Dejbjerg Jernalder Landsby.

Helle Jensen udvikler sine strømpenisser helt fra bunden og har høj kvalitetskrav: Det er meget vigtigt, at materialerne er af de bedste kvalitet som fx uld, hør, mink og økologisk garvede skind ligesom detaljerne i udtrykket hos den enkelte nisse, er vigtig at finde frem til. Nissernes personlighed skal ramme dem, der ser“ og også gerne kalde smilet frem.

 

I løbet af udstillingsperioden laver Hanne Jensen workshops, hvor man kan lære at sy de charmerende mininisser.